- دیجیاُرَنج
- بازی
- بازی موبایلی
- نقد و بررسی بازی موبایلی شهزاد
بازی موبایلی «شهزاد» یک بازی پازل از نوع کلمات است که به دست توسعهدهندگان ایرانی ساخته شده و به صورت رایگان در اختیار علاقهمندان به وقتگذرانی با گوشیهای هوشمند خود هستند قرار گرفته است. در ادامه با نقد و بررسی این بازی با دیجی اُرَنج همراه باشید.
بازیهای پازل کلمات چند سالی است که در بین مخاطبان ایرانی از محبوبیت بسزایی برخوردار هستند. از جمله این عناوین میتوانیم به آمیرزا و شهزاد اشاره کنیم که با داشتن کاربران بیشمار، هموارده در زمینهی سرگرم کردن مخاطبانشان موفق عمل کردهاند. البته، بازی شهزاد با ترکیب دو سبک حدس کلمه و حل جدول سعی داشته تا تجربهی جدیدی در این زمینه به مخاطبانش ارائه کند و به نوعی میتوان این خلاقیت را قدم مهمی در رسیدن به این مهم برای این بازی قلمداد کرد.
رابط کاربری
کاربران بازی شهزاد پس از ورود به آن با سه بخش صفحهی اصلی، فروشگاه و جدول ردهبندی آنلاین روبرو خواهند شد که مورد سوم با تزریق حس رقابتی به بازی، باعث میشود وجه تمایزی بین شهزاد و سایر بازیهای مشابه ایجاد شود. همچنین، صفحه اصلی این بازی شامل کتاب داستانی میشود که به مرور زمان و با پیشروی کاربران، قسمتهای جدیدی به آن اضافه شده تا در نهایت، گیمرها در کنار انجام یک بازی پازل کلماتیک، از خواندن یک داستان مشهور ایرانی نیز لذت ببرند. از طرفی دیگر، صندوقچهی گنجهی کلمات از جمله مواردی است که در کنار جدول روزانه، دریافت جوایز مختلف و تنظیمات در صفحهی اصلی بازی شهزاد قرار دارد.
علاوه بر این، در بازی شهزاد تعداد بسیاری از مراحل و فصول مختلف گنجانده شده است که به مرور زمان و به وسیلهی بهروزرسانیهای مختلف، به تعداد آنها افزوده میشود. البته، این بازی به علت ماهیت و سبک جدول گونهی خود، خود فاقد مکانیزمی است که با پیشروی در جریان بازی، روند انجام آن را چالشبرانگیزتر از پیش کند و این موضوع ممکن است که در مدت زمان طولانی، بازی شهزاد را به جای سرگرم کننده بودن، زمانبر کند. همچنین، با توجه مدت نسبتاً طولانی که از عرضهی این بازی میگذرد، بهنظر میرسد که تیم توسعهی آن تا حدودی از اعمال تغییرات ویژه در آن و بهروزرسانهای اساسی خودداری کردهاند و بهنوعی مدتی است که تغییر آنچنانی در آن صورت نمیگیرد.
نحوهی انجام بازی
همانطور که اشاره شد، شیوهی انجام بازی شهزاد در چینش و استفاده درست از حروف خلاصه میشود که کاربران باید بهوسیلهی آنها، کلماتی مناسب را با جدول و پازل خود را ساخته و آن را حل کنند. همچنین، ترکیب جدول با پازل کلمات باعث میشود تا کاربران کمتر به سراغ کمکها بروند و به نوعی این موضوع میتواند در برخی از اوقات کمک حال آنها باشد. البته، اهرم تغییر چینش کلمات صندوقچه کلمات نیز در بازی تعبیه شدهاند که به ترتیب ترتیب چینش کلمات را تغییر میدهند و کلماتی معنادار ساخته شدهای که در جدول کاربردی ندارند را به خود منتقل میکنند.
بازیهای موبایلی صرفاً به خاطر رسالت اصلی خود که سرگرمکننده بودن هستند قید بخش داستانی را میزنند اما برخلاف انتظارات، برای بازی شهزاد یک داستان بسیار زیبا درنظر گرفته شده است تا به صورت غیر مستقیم، فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در بین کاربرانش ترویج دهد. داستان این بازی به صورت متنی و نقلقولهای شخصیت شهزاد روایت میشود که شنیدن آنها اصلاً و ابداً خالی از لطف نیستند و جذابیت بسیار زیادی دارند.
طراحی ظاهری و موسیقی
در بازی شهزاد، شاهد درنظر گرفتهشدن طراحی زیبا و موسیقی عالی هستیم و این موضوع، میتواند دیگر نقطهی تمایز این بازی با سایر عناوین مشابه باشد. این بازی در عین سادگی خود، از جذابیت بصری و صوتی خوبی بهره میبرد که همهی آنها متناسب با فرهنگ ایرانی طراحی شدهاند.
در پایان، بازی شهزاد را میتوان از جمله بازیهای کلماتیک خلاقانه و موفق ایرانی نامید که به وسیلهی طراحی زیبا، موسیقی گوشنواز، محتوای قابل توجه و ترکیب این سبک با جدول توانسته است تا به محبوبیت فراوانی در بین علاقهمندان بازیهای موبایلی دست پیدا کند.
امتیاز دیجی ارنج
8.5
نقاط قوت
- طراحی ظاهری و موسیقی متناسب با فرهنگ غنی ایرانی
- تعداد بسیار زیاد فصول و مراحل مختلف
- نوآوری و ترکیب دو سبک پازل و جدول
- داستانسرایی و ترویج کتابخوانی
نقاط ضعف
- عدم اعمال تغییرات اساسی در طول سالیانی که این بازی عرضه شده است
- مراحل این بازی به مرور زمان به جای چالشبرانگیزتر شدن، زمانبر میشوند.
نقد و بررسی من
دیدگاه
دیجی ارنج | تمام حقوق محفوظ است © 1403
dou_241
برخی مراحلش که تعدادی جواهر برای پر کردن خانه های جدول میده خیلی سخته در حدی که دیگه آدم بیخیال ادامه بازی میشه!